Actualitate

O femeie a fost ATACATĂ DE URS în pădurea din Măguri–Răcătău

O femeie în jur de 60 de ani a fost atacată de un urs miercuri, 9 iulie, în timp ce se afla la cules de fructe și ciuperci în pădurea comunei Măguri–Răcătău.

Potrivit informațiilor obținute de redactorii Monitorul de Cluj de la primarul comunei Măguri – Răcătău, Petru Prigoană, incidentul a avut loc în jurul orei 13.15, în timp ce femeia se afla în pădure împreună cu nora sa, la cules de fructe şi ciuperci.  La un moment dat cele două femei s-au separat iar bătrânei i-a ieșit în cale un urs care a atacat-o. În urma atacului victima a început să strige fiind auzită de noră, care a reuşit să alunge ursul nu înainte însă ca acesta să îi provoace bătrânei răni pe faţă, la braţul drept şi la piciorul drept.

După ce a alungat ursul, nora a sunat la ambulanță, la fața locului sosind un echipaj SMURD care a transportat-o pe femeia rănită la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj.


Primarul comunei Măguri – Răcătău a mai afirmat că aceasta nu este prima oară când ursul atacă satul însă este prima oară când atacă un om. „Am avut și anul trecut probleme cu acest urs, care a dat de gustul sângelui, când au avut loc șase atacuri la bovine, anul acesta este însă prima oară, în ultimii ani, când ursul atacă și oameni”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Petru Prigoană.

El a mai spus că a anunțat deja Prefectura și Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare (ITRSV) Cluj și speră că se vor lua măsuri în aceast caz. „Am anunțat deja Prefectura și Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare (ITRSV) Cluj, am întocmit o comisie așa cum cere legea și acum așteptăm aprobarea de la Guvern. Sper că se va da o derogare pentru a se putea organiza o vânătoare ca să omorâm ursul”, a mai adăugat primarul comunei Măguri – Răcătău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter