Actualitate

Ce spune Boc despre condamnarea definitivă la închisoare a fostului primar Sorin Apostu

Primarul Emil Boc, a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre condamnarea definitivă la închisoare a fostului primar al municipiului, Sorin Apostu.

Emil Boc a declarat, referitor la condamnarea lui Sorin Apostu, că este o decizie a instanţei, decizie care nu se comentează. Fiind întrebat dacă îi pare rău că fostul primar a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, Boc s-a rezumat să spună că decizia instanţei nu se comentează. “Deciziile judecătoreşti nu se comentează, se respectă. Deciziile judecătoreşti sunt singurele care vorbesc şi trebuie respectate ca atare, indiferent dacă îţi plac sau nu”, a spus primarul.  

Luni, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de închisoare pentru că a luat mită de la omul de afaceri Călin Stoia, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la spălare de bani, în formă continuată şi la opt luni de închisoare pentru complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.


Instanţa a stabilit ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni, pedeapsa finală fiind de patru ani şi şase luni de închisoare. Din pedeapsă a fost scăzută perioada în care Apostu a fost reţinut şi arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 până în 28 septembrie 2012.

Apostu a fost profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, începând cu anul 2004. Marţi, ca urmare a condamnării definitive la închisoare, conducerea universităţii a desfăcut contractul de muncă al fostului primar al municipiului Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter