Actualitate

Clujeni escrocaţi de doi deţinuţi prin metoda „Accidentul”

Doi deținuți care au escrocat din închisoare mai mulți clujeni au fost prinși de poliţişti.

Mai multe persoane din Cluj-Napoca au fost contactate de doi bărbați de la Penitenciarul din Botoșani care le-au cerut 5.000 de lei, sub pretextul că membrii ai famililor lor au fost implicate în diverse accidente rutiere. Pe 3 iulie, poliţiştii clujeni au efectuat percheziţii în cadrul Penitenciarului Botoşani pentru documentarea activităţii infracţionale a celor doi bărbați, care prin metoda „Accidentul” au încercat să inducă în eroare mai mulți oameni cu scopul de a obține ilegal diverse sume de bani.

Astfel, bărbaţii au contactat şase persoane din Cluj-Napoca, cărora li s-au prezentat ca fiind membrii de familie, iar ulterior ca avocaţi. Aceştia expuneau diverse accidente rutiere în care susţineau că erau implicaţi membrii ai familiilor părţilor vătămate. În acest context cei doi bărbați ar fi solicitat 5.000 de lei, invocând că acești bani vor reveni victimelor presupuselor accidente pentru a nu depune plângere penală.


În urma perchezițiilor efectuate în Penitenciarul Botoșani s-a constatat că cei doi bărbați de 31 de ani din județul Galați, respectiv 22 de ani din județul Suceava s-au folosit de trei telefoane mobile, care au fost utilizate în obținerea foloaselor materiale injuste.

În prezent, polițiștii continuă cercetările vizavi de cei doi bărbați pentru cercetarea întregii activități infracționale. Totodată, bărbații se află în arest și vor fi condamnați la executarea pedepsei înschisorii într-o altă cauză.


Pentru a evita asemenea situații prin care oamenii sunt înșelați pe motivul „Accidentului” și nu numai, Poliția le recomandă clujenilor să verifice dacă rudele respective sunt rănite sau au avut un accident şi să refuze să primească în case persoane care pretind că sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), fără verificarea cărții de indentitate și a legitimației de serviciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter