Actualitate

Baza de agrement de 2 mil. euro din cartierul Gheorgheni, în faza de proiectare

Firma Civitas Proiectare a câştigat, în primăvară, licitaţia pentru proiectarea bazei de agrement. Încă se lucrează la această etapă, termenul legal de finalizare a proiectării fiind trei luni.

Viitoarea bază sportivă şi de agrement din cartierul Gheorgheni care se va întinde pe o suprafaţă de 9,4 hectare se află de câteva luni în faza de proiectare. Abia după această etapă urmează licitaţia pentru demararea lucrărilor de construire a bazei.

În iarna acestui an, au început demersurile pentru organizarea licitaţiei pentru proiectarea bazei de agrement care va fi ridicată în locul fostului cartodrom din cartierul Gheorgheni. În primăvară, firma Civitas Proiectare a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectare, cu o ofertă de 93.000 lei, faţă de 535.000 lei cât estimase Primăria Cluj-Napoca. Acum încă se lucrează la proiectarea viitoarei baze de agrement. “Investiţia este încă în proiectare, urmând ca după finalizarea acestei etape să organizăm licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.  


Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei din iarnă pentru proiectare, firma Civitas Proiectare trebuie să finalizeze proiectare în termen de trei luni de la semnarea contractului.

Construcţia ar putea fi terminată în şase luni

În februarie 2013, primarul Emil Boc anunţa că va fi realizată o bază de agrement în locul fostului cartodrom din cartierul Gheorgheni, costul estimat fiind de 2 milioane euro. Atunci, conducerea Primăriei spera ca lucrările să înceapă în toamna anului 2013, însă lucrurile s-au decalat astfel că în momentul de faţă abia se lucrează la proiectare.


Termenul estimat pentru realizarea construcţiei propriu-zise este de şase luni.

Din totalul suprafeţei de aproape 94.000 mp, suprafaţa verde totală (gazon, pădure) va fi 64.735,50 mp. Finanţarea investiţiei se va face din fonduri de la bugetul local şi din alte surse constituite potrivit legii.


Ce dotări va avea baza de agrement

Disciplinele sportive, activităţile, construcţiile şi amenajările propuse pentru baza de agrement din Gheorgheni sunt: fotbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, popice, skatepark, pista de alergare gen atletism, aparate fitness, escaladări plus bouldering, patinoar, sectoare picnic, alei şi spaţii verzi, iluminat public şi specific, construcţii uşoare pentru sport, spaţii auxiliare: birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare, depozite şi pază, spaţii de alimentaţie publică şi spaţii comerciale, parcaje pentru autoturisme, accese rutiere şi pietonale.

Datele tehnice ale construcţiei

Suprafaţa construită la sol: 2.055 mp


Circulaţii total (carosabile, parcaje, alei şi platforme betonate): 13.485,50 mp

Sport şi agrement - total: (terenuri sportive, piste alergare + ciclism + role, fitness, locuri de joacă): 13.383,50 mp


Suprafaţă verzi total (gazon, pădure): 64.735,50 mp

Suprafaţă teren (total): 93.659,50 mp

Ultimele Stiri
abonare newsletter