Actualitate

O nouă promoţie de agenţi de poliţie. Viitorii poliţişti, repartizaţi la Ordine Publică FOTO

A noua promoţie de absolvenţi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a părăsit băncile şcolii marţi. 48 de elevi ai Școlii de Poliție au depus astăzi un ultim jurământ de credință pentru a putea merge mai departe în cariera de polițiști.

Deși cea mai mică promoție de până acum, a fost și cea mai bună, dupa cum declară comisarul șef de poliție și director al școlii, Laurențiu Stoica.

,,Din punct de vedere al rezultatelor au fost cei mai bine pregătiți până acum așa că eu sunt convins că vor face față provocărilor din operativ. Am făcut o treabă bună, am depus o muncă bună școlii și eu și colegii mei profesori, atfel încât comunitatea să aibă niște polițiști de valoare. Vor începe munca din 7 iulie, chiar astăzi facându-se repartiția”, a declarat Stoica.


 Șefă de promoție a fost arădeanca Princoschi Larisa cu media 9,69, urmată de clujenii Raifa Darius Iuliu și Deac Ovidiu Marinel cu mediile 9,64 respectiv 9,61.

Larisa și-a dorit de mică să devină polițistă, dar nu știe de ce și-a dorit asta.


,,A fost greu la început până ne-am obișnuit și ne-am acomodat cu programul. În continuare vreau să am o carieră cât mai bună, să-mi îndeplinesc atribuțiile așa cum trebuie și să fiu mulțumită eu de mine și de ceea ce voi face”, a povestit tânăra.

 Ea a primit și Premiul Tinereții, înființat în 2012, acordat de Asociația Internațională a Polițiștilor.


O recomandare din partea unui absolvent eminent, Larisa Princoschi pentru tinerii care vor să urmeze Școala de Poliție: ,,În primul rând să se pregătească foarte bine pentru a putea intra, pentru că nu se intră foarte ușor, iar apoi multă răbdare și putere. Și ambiție, pentru că le trebuie ca să reușească”.

Numele ei va fi trecut, ca și cel al tuturor șefilor de promoție, pe plăcuța de onoare a instituției.


Diplomele au fost înmânate de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, iar absolvenții au fost felicitați de Înalt Preasfințitul Andrei Andreicuț Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului și de către șeful Inspectoratului Județean Cluj, chestor Tudor Grindean.

Cei 48 de absolvenţi au fost pregătiţi pentru specializarea Ordine Publică. În data de 7 iulie, tinerii agenţi se vor prezenta la unităţile de repartiţie pentru a-şi începe activitatea.


Înfiinţată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum 9 promoţii de elevi, respectiv peste 1.800 de agenţi de poliţie.

În luna mai a acestui an, instituţia clujeană de învăţământ a sărbătorit 10 ani de la înfiinţare. În aceeaşi lună, şcoala a primit pentru a doua oară certificatul de ”Şcoală Europeană”, o reconfirmare a titlului câştigat în anul 2011 când Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a fost prima instituţie de învăţământ a Ministerului Afacerilor Interne care a dobândit acest certificat.

Mădălina Nica - studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul 2

Ultimele Stiri
abonare newsletter