Actualitate

Populația rezidentă a României rămâne sub 20 de milioane de persoane

Populația rezidentă a României număra, la 1 ianuarie 2014, 19.942.642 persoane, în scădere cu 0,4% comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, arată datele provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS), publicate luni.

Astfel, în prima zi a acestui an, populația rezidentă a României a fost mai mică de 20 de milioane de persoane, cauza principală a acestei scăderi fiind reprezentată de sporul natural negativ (-70.812 persoane), potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică (INS), preluate de Agerpres.

Din totalul raportat, populația masculină s-a cifrat la 9.738.445, echivalentul a 48% din populația țării, situație identică cu cea de la 1 ianuarie 2013.


În comparație cu anul anterior, numărul populației a scăzut atât pentru persoanele de sex masculin, cât și pentru cele de sex feminin.

Pe grupe de vârstă, cea mai numeroasă categorie este cea cuprinsă între 25 și 64 de ani (56,6%), urmată de 65 de ani și peste (16,5%), 0-14 ani (15,5%) și 15-24 de ani (11,4%).


Sursa datelor INS o constituie cercetarea statistică privind populația rezidentă a României.

Indicatorii privind populația rezidentă au fost construiți utilizând date prelucrate din surse administrative, date primite de la institutele naționale de statistică a Spaniei și Italiei, baza de date a Eurostat privind populația și migrația internațională și rezultatele unui model econometric bazat pe tehnici de estimare pe domenii mici în vederea dimensionării componentei de migrație internațională.


Populația rezidentă la data de 1 ianuarie a anului de referință cuprinde totalitatea persoanelor (cetățenie română, străină sau fără cetățenie) care au reședința obișnuită în România, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter