Actualitate

Percheziţii la Federaţia Română de Ciclism, într-un dosar de abuz în serviciu şi evaziune fiscală

Poliţiştii fac percheziţii la sediul Federaţiei Române de Ciclism, într-un dosar privind infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual şi evaziune fiscală, în care sunt suspectaţi preşedintele şi secretarul FRC, precum şi administratorii unor firme.

Potrivit unor surse Mediafax din cadrul poliției din București, poliţiştii Direcţiei pentru Investigarea Fraudelor suspectează că preşedintele şi secretarul Federaţiei Române de Ciclism (FRC) ar fi comis infracţiuni de abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată şi uz de fals.

Conducerea Federaţiei Române de Ciclism ar fi folosit fondurile alocate sportivilor români care ar fi trebuit să ajungă la campionatul mondial din Statele Unite ale Americii, pentru a achiziţiona consumabile la preţuri supraevaluate, au arătat sursele citate.


Concret, deşi niciun sportiv român nu a participat la competiţia din SUA, preşedintele şi secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca să achiziţioneze la suprapreţ rechizite, hârtie igienică şi detergenţi.

Aceste bunuri ar fi fost vândute de către 28 de societăţi comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală, au precizat sursele citate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter