Actualitate

„Potaissa SPA” a fost inaugurat. Investiţia este de 2,2 mil. euro

Într-un decor modern, complexul balnear îşi propune să ofere o oază de linişte şi de relaxare pentru toţi cei care aleg să îi treacă pragul.

Vineri a avut loc inaugurarea Complexului Balnear Potaissa Spa, o investiţie de 2,2 milioane euro.

După Salina Turda, acesta este cel de-al doilea obiectiv destinat turiştilor dar şi turdenilor deopotrivă. Complexul Balnear Potaissa Spa beneficiază de dotări de ultimă generaţie, personal special pregătit, toate într‑un decor modern. Potaissa Spa îşi propune să ofere o oază de linişte şi de relaxare pentru toţi cei care aleg să îi treacă pragul.


La eveniment au fost prezenţi primarul Tudor Ştefănie, directorul general al SC Salina Turda Durgău SA‑ Vasile Tot, preşedintele Consiliului de Administraţiei – Matei Cristian, viceprimarul Lucian Nemeş, deputatul Mircea Irimie, constructorul obiectivului‑ Gheorghe Magda de la SC ACSA SA, consilieri locali şi judeţeni, şefi ai unor instituţii publice, dar şi turdeni curioşi să vadă noul punct de atracţie al oraşului.

După tăierea panglicii, oaspeţii au fost purtaţi într‑un periplu în interiorul centrului SPA. Au vizitat baza de tratament care este în plină amenajare, dar şi sala de fitness.


Pentru sala de fitness aparatele au fost achiziţionate direct de la producător, suma investită în aparatura de ultimă generaţie fiind de aproximativ 30.000 euro.

La parterul clădirii se va face o triere a clienţilor în funcţie de pachetul de servicii pentru care optează, vor beneficia de halate de baie, prosoape, ceas acces, papuci de unică folosinţă, tarifele fiind diferenţiate. Pentru copii există reduceri, la fel şi pentru pensionari sau abonamente de mai lungă durată.


Accent pus pe turism

SC Turda Salina Durgău SA a investit în acest proiect peste 9,9 milioane de lei. Din această sumă au mai rămas aproximativ 350.000 lei, bani care vor merge pe achiziţia de aparatură medicală de ultimă generaţie pentru baza de tratament.

În cadrul unei conferinţe de presă organizate după inaugurarea centrului SPA, primarul Tudor Ştefănie a declarat că la Turda se pune accentul pe turism, dar în primul rând pe dezvoltarea unei baze de tratament, pentru a se valorifica potenţialul curativ al Salinei Turda, completat acum cu facilităţile oferite de Complexul Balnear Potaissa Spa.


„În urmă cu şase ani am început un proiect de dezvoltare turistică a municipiului Turda.  Ne‑am desfăşurat activitatea pe baza unei strategii şi a unor elemente de lucru aprobate de Consiliul Local. Obiectivul principal propus atunci şi care este valabil şi acum, Salina Turda, a adus rezultate şi aprecieri încă din primul an de la deschiderea activităţii. Noi am conceput proiectul ca acel obiectiv să aibă ca activitate de bază, tratamentul balnear. Trebuie ca acum să găsim o clientelă stabilă şi statornică, ce atrage după sine venituri constante pentru activitatea societăţii care conduce Salina. Acum am atins un al doilea obiectiv prin deschiderea centrului SPA. Vrem ca şi aici activitatea de bază să fie tratamentul balnear. În perioada imediată facem achiziţiile necesare pentru aparatura medicală, Salina deja poate fi autorizată pentru tratament balnear. Vor fi şapte proceduri medicale ce pot fi efectuate aici, ceea ce înseamnă că vom avea cea mai frumoasă bază de tratament din judeţul Cluj, cu personal calificat şi servicii pe măsură” a spus primarul turdean.

Investiţii în hotelul Potaissa

În privinţa spaţiilor de cazare, se impune ca o necesitate finalizarea lucrărilor la hotelul Potaissa, pentru a oferi turiştilor un pachet intergrat de servicii.


„Inaugurarea noului obiectiv va aduce un plus de diversitate şi va creşte oferta turistică pentru toţi cei care aleg să viziteze Turda şi împrejurimile sale. Alături de Salina Turda şi de Ştrandul Durgău, Potaissa Spa se recomandă ca o locaţie care atrage turiştii, îi răsfaţă şi îi îndeamnă să revină de fiecare dată când au ocazia”, a declarat Vasile Tot, directorul general al SC Turda Salina Durgău SA.

La rândul său, preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii care gestionează Salina, Matei Cristian a oferit amănunte despre sursele de finanţare în vederea definitivării lucrărilor la spaţiile de cazare aparţinând hotelului Potaissa.

„Pentru definitivarea spaţiilor de cazare au fost discutate deja toate condiţiile. Deja purtăm tratative cu cinci firme interesate de acest obiectiv. Trebuie să vedem care este posibilitatea de achiziţie a acestor lucrări, să vedem ce sumă depăşeşte să ne putem încadra pe legea achiziţiilor publice. În ceea ce priveşte aparatura medicală, am contactat firme de prestigiu care comercializează această aparatură. Achiziţia este mai lentă pentru că trebuie urmate anumite proceduri. Suma este destul de mare, circa 160.000 euro, dar prin programul Workcall aflat în plină implementare, am putea face o economie importantă la bugetul Salinei, bani care vor veni de la Comunitatea Europeană pentru aparatura medicală. Am preluat societatea la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. La acel moment exista un blocaj, o lipsă de comunicare între antreprenor şi conducerea Salinei, fapt soldat cu întârzierea lucrărilor la acest obiectiv. Încet însă am deschis calea comunicării şi am reuşit să aducem centrul SPA, la stadiul pe care‑l vedeţi”, a explicat Matei Cristian.

Orarul centrului este de luni până duminică, între orele 09.00‑21.00. Obiectivul va fi destinat în primul rând turiştilor care vor vizita Salina Turda şi care pot beneficia de un pachet complet cu cazare, transport, masă şi îngrijire medicală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter