monitorulcj.ro Menu
Actualitate

(P) Campania: Pentru mediu, pentru sănătate! Despre beneficiile sistemului SCADA

Pentru o mai bună înțelegere a serviciilor prestate de CAA, ne-am propus să oferim, săptămânal, informații opiniei publice, despre investițiile și activitățile companiei.

Cristian Octavian Matei, directorul CAA Turda

Despre sistemul SCADA, fiind un sistem foarte complex, sunt foarte multe informații de oferit publicului și de aceea ele vor fi structurate în mai multe comunicate.

Beneficiile aduse de acest proces sunt:


MANAGEMENT PERFORMANT

Circulația informației - centralizarea informațiilor din toate dispeceratele locale în dispeceratul central sunt INFORMAȚII DISPONIBILE și pentru managementul superior. În acest fel imaginea persoanelor responsabile pentru strategia companiei va fi una completă.


CALITATEA SERIVICIILOR

Prin centralizarea informațiilor de la stațiile de pompare, sunt monitorizate hidrofoarele sau stațiile de pompare de la blocuri. Până acum o avarie era semnalizată de către consumatorii locatari/clienți, acum fiecare avarie se vede în timp real prin dispecerat și astfel se poate acționa imediat.


TRANSPARENȚA ÎN TRANSMITEREA ȘI PRELUAREA DATELOR

Dacă înainte de existența sistemului SCADA informația era deținută cel mai corect de responsabilii din departamentul de producție, în prezent aceste informații sunt prezentate transparent pe monitoare în dispeceratul central, cu privire la locația stațiilor de pompare, diametrul conductelor etc.


„Compania de Apă Arieș se află printre primii 3 operatori de apă din țară care demarează un nou proiect major de investiții, având ca și principală sursă de finanțare Programul Operațional Sectorial Mediu. Aceste investiții, cu  o valoare estimată de peste 82 milioane euro, vor permite continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii,  ducând la o creștere a calității serviciilor oferite întregii populații deservite.” Director general – Cristian Octavian Matei.