Actualitate

„Serena in X-tremis” – spectacol-concert în premieră absolută

Teatrul Maghiar de Stat Cluj închide stagiunea 2013/2014 cu premiera absolută a spectacolului „Serena in X-tremis”.

Evenimentul va avea loc duminică, 29 iunie, de la ora 19, spectacolul fiind primul musical scris de autorii americani Stephanie Robinson, Theodore Shank şi Adele Edling Shank.

Proiectul, care a debutat cu un workshop desfăşurat în anul 2011, se va materializa sub forma unui spectacol-concert, regizat de István Albu. Spectacolul se adresează în special generaţiei tinere, fiind o versiune modernă a contractului pe care Faust îl face cu Mefisto, doar că omul de azi îşi vinde sufletul nu pentru tinereţea veşnică, ci pentru succes. Serena, protagonista spectacolului, cunoaşte într-un interval foarte scurt atât bucuria ameţitoare a succesului unui star mediatizat, cât şi destrămarea tuturor iluziilor.


La conferința de presă organizată cu ocazia premierei, dramaturgul spectacolului, Noémi Vajna, a spus că subtitlul inițial al piesei, „musical-fable”, a fost schimbat în „spectacol-concert” pentru că evoluţia personajelor va fi subliniată, în special, prin muzica live prezentă în spectacol. Regizorul István Albu a adăugat că prin muzică încearcă să exprime sentimente greu de redat prin intermediul cuvintelor.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.


Teatrul Maghiar de Stat Cluj oferă încasările spectacolului sinistraților din Balcani, în cadrul strângerii de fonduri inițiate de Uniunea Teatrelor din Europa.

abonare newsletter