Actualitate

Barack Obama l-a AMENINŢAT pe Vladimir Putin cu noi sancţiuni

Preşedintele american, Barack Obama, l-a ameninţat luni pe omologul său rus, Vladimir Putin, cu adoptarea de noi sancţiuni dacă Rusia nu va stopa intrarea de arme în Ucraina şi nu va înceta susţinerea separatiştilor.

Obama l-a avertizat pe Putin în cursul unei discuţii telefonice în care a îndemnat Moscova să ia "măsuri concrete" în vederea detensionării situaţiei din Ucraina, potrivit Casei Albe.

"Deşi considerăm că o soluţie diplomatică este în continuare posibilă, Rusia va suporta noi costuri dacă nu observăm măsuri concrete pentru reducerea tensiunii", a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Josh Earnest.


La rândul său, Kremlinul a explicat că preşedintele rus a evidenţiat importanţa încetării bilaterale a focului şi lansării unor discuţii directe între părţile implicate în conflict.

"Vladimir Putin a subliniat că o încetare veritabilă a luptelor şi lansarea unor discuţii directe între părţile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situaţiei din regiunile de sud-est" ale Ucrainei, potrivit unui comunicat al Moscovei.


Ministrul ucrainean de Externe, Pavel Klimkin, a prezentat în mod detaliat luni, la Luxemburg, planul de pace al preşedintelui Petro Poroşenko, sprijinit de omologul său rus, Vladimir Putin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter