monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Tribunalul Bucureşti a decis ARESTAREA PREVENTIVĂ a președintelui CJ Constanța, Nicuşor Constantinescu

Sursă foto: www.nicusor-constantinescu.ro

Tribunalul Bucureşti a decis luni, 23 iunie 2014, arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, luni, la Tribunalul Bucureşti, arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, avocatul acestuia susţinând însă că o eventuală întrerupere a tratamentului i-ar pune acestuia viaţa în pericol.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a luat în discuţie propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv în cazul lui Nicuşor Constantinescu. Procurorii anticorupţie au solicitat acest lucru pentru că, spun ei, şeful Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa nu şi-a îndeplinit obligaţiile impuse în cadrul măsurii controlului judiciar.

"Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat în presă, inclusiv săptămâna trecută, care arată starea medicală gravă, obiectiv vorbind, în ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, faptul că acesta nu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, în sensul că acesta nu se poate deplasa în momentul acesta, cu drena pe care o are montată, pe o distanţă aşa de mare, dintre România şi Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul că procurorul care a încuviinţat părăsirea ţării, începând cu data de 3 aprilie 2014, cunoştea faptul că domnul Constantinescu urmează să suporte un tratament complex, care includea nu doar operaţia care a fost deja realizată, ci şi tratamentul cu radioterapie, care urmează să fie realizat tot acolo, fază în care domnul Constantinescu se află în momentul de faţă", a declarat avocatul Marius Mocanu, după terminarea procesului de la Tribunalul Bucureşti, conform Mediafax.

Avocatul a adăugat că medicii din Statele Unite ale Americii, care se ocupă de îngrijirea lui Nicuşor Constantinescu, spun că orice întrerupere a tratamentului medical în momentul de faţă "reprezintă un risc major pentru viaţa" lui Nicuşor Constantinescu.

"Din punct de vedere procedural, dacă instanţa, analizând argumentele pe care le prezintă procurorul, argumentele pe care noi le-am prezentat, ajunge la concluzia că domnul Constantinescu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, respectiv o singură obligaţie, discutăm în momentul de faţă, şi anume aceea de a se afla pe teritoriul României, urmează să se dispună măsura arestului preventiv în ceea ce îl priveşte pe acesta", a mai spus avocatul.

În cazul în care Tribunalul Bucureşti va decide arestarea preşedintelui CJ Constanţa, iar măsura va fi menţinută de Curtea de Apel, atunci se va putea emite un mandat internaţional de arestare.

Tribunalul Bucureşti a rămas în pronunţare în ce priveşte solicitarea de arestare a lui Nicuşor Constantinescu.