Actualitate

Lemne în valoare de 45.000 lei, confiscate de poliţişti din pădurea comunei Scărișoara

Peste 100 de metrii cubi de lemne, în valoare de aproximativ 45.000 lei, au fost confiscate de poliţiştii clujeni, în urma unor controale, din pădurea de pe raza comunei Scărişoara,

Controalele realizate de poliţişti de investigare a fraudelor, cu sprijinul reprezentanţilor I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, în pădurea de pe raza comunei Scărişoara, din judeţul Alba, au avut loc în perioada 5 – 17 iunie 2014.

„Poliţiştii au identificat material lemnos nepurtător de marcă silvică şi a cărui provenienţă nu a putut fi justificată cu documentele prevăzute de normele legale în vigoare. S-a constatat faptul că ar fi fost tăiaţi ilegal aproximativ 120 m.c. de material lemnos, prejudiciul cauzat fiind de circa 45.000 lei”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Poliţiştii din cadrul I.P.J. Cluj, Serviciul de Investigare a Fraudelor, continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tăierea, fără drept, de arbori, din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul silvic.

abonare newsletter