monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Pompierii din Cluj, cei mai buni la descarcerare şi prim ajutor

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj au obţinut locurile I şi II la concursurile regionale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat în faza zonală - regiunea Transilvania-Nord.

Pompierii din Cluj, cei mai buni la descarcerare şi prim ajutor

Pompierii clujeni au obţinut locuri fruntaşe la competiţia interjudeţeană de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat, mai exact locul I şi „cel mai bun comandant de echipaj” la proba „Descarcerarea din vehicule” şi locul II la proba „Acordarea primului ajutor calificat”, în cadrul competiţiei care a reunit pentru întrecere echipaje de intervenţie din şase inspectorate pentru situaţii de urgenţă: din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu-Mare, Sălaj şi Maramureş.

Echipajul premiat la această competiţie a fost format din următorii pompieri: plt. maj. Rapan Cristian (comandant echipaj descarcerare), plt. Irimias Daniel, plt. maj. Mocanu Iulian si plt. Uţiu Sorin din Detasamentul de Pompieri Cluj-Napoca, plt.maj. Obreja Horaţiu din Detasamentul de Pompieri Dej, plt.maj. Braneanu Gabriel din Secţia de Pompieri Colina (Municipiul Cluj-Napoca), precum şi plt.adj. Alin Muresan din cadrul ISU Cluj, în calitate de membru al comisiei de evaluatori.

Evenimentul s-a desfăşurat în Baia Mare, în perioada 12-13.06.2014, fiind organizat sub egida Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.