monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Preşedintele Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Preşedintele Băsescu nu va fi invitat la aniversarea Senatului

Conducerea Senatului a hotărât, luni, că decizia privind invitarea preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului revine exclusiv preşedintelui acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, care, de altfel, a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe şeful statului.

Anunţul a fost făcut, la finalul şedinţei Biroului Permanent de luni, de vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD)

”Grupul parlamentar PDL a transmis o scrisoare Biroului Permanent în legătură cu invitarea preşedintelui Traian Băsescu la această sesiune solemnă. La discuţiile care au avut loc pe marginea acestei scrisori, a răspuns domnul preşedinte Tăriceanu, argumentând motivele pentru care domnia sa nu a făcut această invitaţie. Solicitarea grupului PDL s-a supus la vot şi s-a aprobat cu şase voturi «pentru» şi două voturi «împotrivă» ca în această problemă decizia să aparţină exclusiv preşedintelui Senatului, care, de altfel, a şi semnat toate invitaţiile care au fost înaintate până acum pentru participanţii la această sesiune solemnă”, a spus el, potrivit Mediafax.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.