Actualitate

Reţea de proxeneţi, destructurată de DIICOT Cluj

Trei persoane din Cluj-Napoca au fost reținute de procurorii DIICOT, fiind acuzate de trafic de persoane și proxenetism.

Reţea de proxeneţi, destructurată de DIICOT Cluj Reţea de proxeneţi, destructurată de DIICOT Cluj

Procurorii DIICOT Cluj au reţinut trei persoane acuzate de trafic de persoane și proxenetism, informează Direcţia, într-un comunicat. Cei trei inculpați, Cristinel Năstase, Ionel Starețu și Monica Ionela Starețu sunt și urmăriți penal, după ce au racolat 10 tinere pe care le-au pus să se prostitueze în folosul lor. “În perioada februarie — iunie 2014 inculpații Năstase Cristinel și Starețu Monica Ionela au organizat activități de exploatare a prostituției, racolând 10 tinere pe care le-au determinat să practice prostituția în folosul lor. Cei doi, sprijiniți și de alte persoane au înlesnit practicarea prostituției prin închirierea unor apartamente în regim hotelier în Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, în care tinerele au fost plasate, au pus la dispoziție telefoane și cartele și au publicat anunțuri pe internet în vederea racolării clienților care solicitau serviciile sexuale ale tinerelor. Pe durata primirii lor în apartamente tinerele erau supravegheate prin intermediul unor microfoane controlate de la distanță și a unor camere video. De asemenea, ele erau obligate să se supravegheze reciproc și să le comunice inculpaților informațiile aflate despre celelalte. Fiecare tânără era obligată să țină evidența încasărilor și să transmită sms-uri către inculpați în care să comunice ora intrării în cameră cu clientul, prețul, iar la terminare, un sms cu conținutul <gata> sau <terminat>”, se arată în comunicatul DIICOT.

Încasările erau ținute și pe foi de hârtie care, la sfârșitul zilei, erau trimise inculpaților prin aplicația “Viber”. Ulterior tinerele trebuiau să șteargă datele din memoria telefonului și să distrugă înscrisurile.


Tinerele care au plecat sau care și-au anunțat intenția de a pleca de la inculpații Năstase Cristinel și Starețu Monica Ionela au fost amenințate de către aceștia cu publicarea de imagini compromițătoare cu scopul de a le determina să își continue activitatea de prostituție în folosul inculpaților.

Ultimele Stiri
abonare newsletter