Actualitate

Mașină din Cluj, implicată în trafic cu țigări de mii de euro

Mai mulți contrabandiști, surprinși de polițiști în timp ce treceau înot râul Tisa, cu colete voluminoase de țigări, s-au întors Ucraina, după ce au fost somați de polițiștii de frontieră.

Foto: craiovaforum.ro Foto: craiovaforum.ro

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au somat mai mulți contrabandiști de țigări în zona localității de frontieră Crăciunești, județul Maramureș. Polițiștii au acționat după ce au văzut mai multe persoane în timp ce treceau prin apa râului Tisa, din Ucraina în Romania, transportând în spate colete voluminoase, relatează Citynews.ro

În momentul în care persoanele au ajuns pe malul românesc al râului Tisa și au început să încarce coletele într-un autoturism parcat în apropiere, s-a trecut la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză, moment în care au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.


Polițiștii au anunțat și autoritățile de frontieră vecine în vederea reținerii persoanelor care au fugit pe teritoriul ucrainean, precum și a cercetării în comun a evenimentului.

Potrivit aceleași surse, la fața locului, prin vegetație dar și în autoturismul marca Fiat înmatriculat în județul Cluj, au fost descoperite 13 colete care conțineau 6.500 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 57.000 de lei.


În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, conform Poliției de Frontieră.

abonare newsletter