monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Taragotul lui Dumitru Fărcaș a ajuns la Cluj. Vezi cum le-a mulțumit maestrul polițiștilor!

Dumitru Fărcaş

Dumitru Fărcaş şi-a recuperat, marţi dimineaţă, taragotul care i-a fost furat la Bucureşti, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un poliţist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Dumitru Fărcaş a mers, marţi dimineaţă, la sediul IPJ Cluj pentru a intra în posesia taragotului care i-a fost furat la Bucureşti, instrumentul fiind adus cu trenul din Capitală de un subinspector al Secţiei 1 Poliţie din Sectorul 1, într-o pungă.

Fărcaş a asamblat taragotul, a semnat procesul-verbal de predare-primire, după care a pupat instrumentul şi a cântat în sediul Poliţiei Cluj.

În semn de mulţumire, artistul i-a dat poliţistului care i-a adus taragotul mai multe CD-uri şi cărţi ale sale, pe care a scris "Onoare Poliţiei Române".

"M-au sunat din America, din Norvegia, de peste tot să-mi spună că au auzit ce mi s-a întâmplat. Eu cred că şi hoţul a văzut cât sufăr şi a zis că şi aşa nu are el ce face cu taragotul”, a afirmat Dumitru Fărcaş, care îşi alintă taragotul spunându-i "bătrânul" deoarece cu el cântă de zeci de ani.

Interpretul Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.