Actualitate

Poliţiştii clujeni au confiscat 26 de monede din argint, la un târg al colecţionarilor- FOTO

Polițiștii clujeni au realizat un control la locul de desfăşurare a târgului colecţionarilor de filatelie şi numismatică din municipiul Cluj-Napoca.

„În 31 mai a.c. poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj  şi specialişti din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Cluj au organizat în comun o acţiune pe linia prevenirii faptelor ce aduc atingere patrimoniului cultural naţional, la locul de desfăşurare a târgului colecţionarilor de filatelie şi numismatică din municipiul Cluj-Napoca.

S-a dispus confiscarea a 26 monede, majoritatea din argint, printre acestea fiind depistate şi monede medievale, bunuri culturale mobile susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural naţional, pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente justificative referitoare la provenienţa acestora", spun reprezentanţii IPJ Cluj, într-un comunicat de presă.


Cele 26 monede au fost ridicate şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Cluj, ulterior fiind depozitate la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din mun. Cluj-Napoca pentru a fi expertizate conform prevederilor legale în materie.

Etichete: ipj cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter