Actualitate

Debutanţii în jazz, aşteptaţi la concurs

<p />În data de 26 mai, la Sediul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, se va desfăşura cea de a XVIII-a ediţie a Concursului Debutanţilor în Jazz.

 

Competiţia îşi propune o trecere în revistă a potenţialului artistic existent în domeniul jazz-ului românesc, pentru lansarea tinerelor talente ale interpretării, ca o confirmare a faptului că acest dificil gen muzical este tot mai mult apreciat la nivelul Şcolilor de Arte şi instituţiile de învăţământ. La acest concurs pot participa solişti vocali şi instrumentişti, precum şi o formaţie orchestrală, formată din maxim 4 muzicieni, de la Şcolile de Arte din ţară, dar şi concurenţi de alte categorii.


 

Repertoriu obligatoriu


 

Concursul Debutanţilor în Jazz este organizat pe trei secţiuni- solişti vocali şi formaţii vocale, solişti instrumentişti şi formaţii orchestrale. Concurenţii vor fi împărţiţi după vârstă în două grupe - până la vârsta de 18 ani şi concurenţi până la 30 de ani. Repertoriul obligatoriu al soliştilor vocali şi al orchestrelor trebuie să cuprindă piesele “Everything I have is yours”, de Burton Lane şi “It don’t mean a thing”, de Duke Ellington. Pe lângă aceste două piese va fi interpretată la alegere o piesă la alegere dintre compoziţiile lui Johnny Raducanu sau Marius Pop. Compoziţiile indicate pot fi interpretate în orice stil, de la dixie-land la jazz-rock, sau fuzion. Soliştii vocali şi instrumentali vor putea participa cu acompaniament asigurat de negative. Participanţii la compeţie vor avea asigurată cazarea şi masă pentru două zile. Juriul va fi format din personalităţi marcante din lumea specialiştilor de jazz.


Concursul se desfăşoară la data de 26 mai 2011, la Sediul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 51, Cluj-Napoca. Înscrierile la concurs se pot face  până la data de 22 mai, la Secretariatul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, str. Fabricii de Zahăr nr. 51. Informaţii suplimentare se pot obţine, luni-joi, între orele 14-19 şi la Casa de Cultură a Studenţilor, Sala Jazz, et. III, sau la telefonul 0744-567106.

Ultimele Stiri
abonare newsletter