Actualitate

Rogozin transmite din nou mesaje României

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a post luni, 19 mai 2014, pe contul său de Facebook, un nou mesaj, în limba rusă, adresat autorităților române.

Politicianul rus le propune preşedintelui şi premierului român să sărbătorească, la 31 august, la Bucureşti, 70 de ani de la "eliberarea acestui oraş de fasciştii români”.

"Propun domnilor (Traian) Băsescu şi (Victor) Ponta să sărbătorească, pe 31 august, la Bucureşti 70 de ani de la eliberarea acestui oraş de fasciştii români", a scris Rogozin pe contul său de Facebook, făcând trimitere la un articol ce critică atitudinea "rusofobă" şi războinică a României, publicat pe site-ul www.inosmi.ru, afiliat agenţiei oficiale RIA Novosti.


Articolul este publicat iniţial pe site-ul Terra.md şi susţine că politicienii români au adus ţara în pragul unei psihoze de masă pentru a abate atenţia de la problemele economice şi pe fondul faptului că populaţia nu crede în viitorul european strălucit al ţării.

În urmă cu o săptămână, vicepremierul rus a scris mai multe mesaje provocatoare, pe Facebook şi Twitter, atât în engleză, cât şi în rusă, la adresa oficialilor români, care nu i-au permis avionului său să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc. Rogozin se întorcea din Transnistria, unde participase, la 9 mai, la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter