Actualitate

Festivalul de Film de la Cannes a început cu stângul

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat miercuri seara, 14 mai 2014, la Monaco cu un filmul „Grace of Monaco", din afara competiției, care a stârnit polemici şi nemulţumiri din partea familie princiare care susţine că deformează adevărul istoric.

Amplasat în anii '60, filmul realizat de Olivier Dahan urmăreşte primii ani ai lui Grace Kelly ca prinţesă a principatului Monaco, într-o perioadă în care a fost tentată să se întoarcă la Hollywood, după ce a primit o ofertă din partea lui Alfred Hitchcock pntru a juca în filmul "Marnie". Povestea acoperă doi ani din mariajul lui Grace de Monaco cu prinţul Rainier (Tim Roth), explorând atât relaţia din spatele uşilor închise, cât şi imaginea publică a celor doi.

„Grace de Monaco", al cărei scenariu este semnat de Arash Amel, nu este însă o biografie a prinţesei Grace.


Nemulțumiri

Pelicula ce o are în rol principal pe Nicole Kidman, a fost primită cu râsete, ironii şi critici  și de jurnaliştii din presa de specialitate, prezenţi la proiecţia care a avut loc miercuri. „Este un film uşurel, modern, într-un decor elegant (...) şi în multe locuri este teribil de comic. Problema este că nu s-a vrut a fi o comedie", se arată într-o recenzie a publicaţiei Empire's Damon Wise.

Dacă unii critici au considerat filmul comic, Stephen Dalton, de la Hollywood Reporter, l-a considerat „plictisitor", afirmând că este „o operă teatrală, insipidă, care a generat mai multă dramă în jurul său decât pe ecran”, a declarat Dalton.


Filmul a fost, de asemenea, criticat de prinţul Albert al II-lea de Monaco şi de cele două surori ale sale, prinţesele Caroline şi Stéphanie, care au considerat că este bazat pe "referinţe istorice eronate şi îndoielnice", catalogând acest lungmetraj drept "o farsă".

Pe de altă parte, Nicole Kidman, care interpretează rolul lui Grace Kelly în film, a spus la conferinţa de presă de miercuri că "Grace de Monaco" a fost realizat fără nicio rea intenţie la adresa familiei regale.


Cine este Grace de Monaco?

Grace Kelly a fost o actriță americană de film care, în aprilie 1956, s-a căsătorit cu Rainier al III-lea de Monaco și a devenit prințesă consort de Monaco, denumită în mod obișnuit Prințesa Grace.

Grace Kelly, care a jucat în filme clasice precum "Să prinzi un hoţ/ To Catch a Thief" (1955) şi "Înalta societate/ High Society" (1956), dar şi în pelicule semnate de Alfred Hitchcock, cum ar fi "Fereastra din spate/ The Rear Window" şi "Cu C de la Crimă/ Dial M for Murder", a devenit prinţesa Grace de Monaco în urma căsătoriei cu prinţul Rainier de Monaco, în 1956.


Grace Kelly a murit într-un accident de maşină în 1982. Prinţul Albert al II-lea a urcat pe tronul principatului Monaco după moartea tatălui său, Rainier, în 2005.

Ultimele Stiri
abonare newsletter