monitorulcj.ro Menu

Actualitate

A reuşit să-i demoleze vecinului casa construită ilegal

Clujeanul Samir Bonţidean a obținut, în Justiție, aprobarea să demoleze casa vecinului, după ce judecătorii au decis că imobilul e construit ilegal. Scandalul dintre cei doi vecini a pornit în anul 2006.

sursa foto: evz.ro

Atunci, Primăria Cluj-Napoca i-a dat lui  Zsigmond Andraș autorizația de a construi o casă. Clujeanul cumpărase un teren de 500 de metri pătrați, pentru care a plătit 60.000 de euro, în apropierea Stației CFR Cluj Napoca. Autorizația prevedea construirea unui imobil compus din două case cuplate, cu o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, cu o înălțime de zece metri și la o distanță de trei metri față de gardul familiei Bonțidean, potrivit evz.ro.

Pe motiv că nu a respectat aceste repere, Bonțidean l-a dat în judecată pe Zsigmound. Magistratul de la Judecătoria Cluj-Napoca a solicitat efectuarea unei expertize care arată că vecinul a construit casa la 1, 7 metri de proprietatea lui Samir Bonțidean, și-a făcut 22 de ferestre spre casa vecinului său și a produs o umbrire permanentă.

Pentru că Zsigmond nu a vrut să respecte decizia Justiţiei şi să îşi demoleze singur casa, Curtea de Apel Cluj l-a autorizat pe Bonţidean să se ocupe singur de această treabă, ceea ce a și făcut: „Toate cheltuielile de demolare le va plăti domnul Zsigmond, altfel va pierde terenul”.