Actualitate

Dmitri Rogozin îi răspunde şi premierului Victor Ponta

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, şi-a continuat, luni, pe site-urile de socializare, declaraţiile provocatoare la adresa oficialilor români, vizându-l de această dată pe premierul Victor Ponta, după ce anterior postase un răspuns pentru preşedintele Traian Băsescu.

"Atrag atenţia Ministerului rus al Afacerilor Externe asupra declaraţiei acestui politician român", scrie Rogozin pe contul său de Twitter, trimiţând la o declaraţie a premierului român Victor Ponta preluată de site-ul Moldnews.md.

Mesajul apare atât pe contul de limba engleză, cât şi pe cel de limba de rusă, unde este urmat de o ironie la adresa premierului român, permisă de un joc de cuvinte în limba rusă: "Ponţii cei duri şi poantele ...".


Premierul român a declarat că ”vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România”.

Victor Ponta a declarat, la Antena 1, că a gestionat personal situaţia la nivelul ministerelor, conform angajamentelor NATO şi UE ale României, interzicând inclusiv trecerea vicepremierului rus prin spaţiul aerian românesc.

abonare newsletter