Actualitate

Președintele Românie: Și presa este responsabilă pentru lipsa temelor europene în campanie

Preșintele Traian Băsescu consideră că și presa are o parte din vină pentru lipsa temelor europene în campania pentru Parlamenul European.

”Și presa este responsabiliă pentru lipsa temelor europene în campanie. Nu dați vina numai pe politicieni! Televiziunile transmit mesajul pe care vrea să-l audă populația, iar politicienii se pliază. PMP a organizat dezabatere la Palatul Șuțu, eu am vorbit ieri la Arad 40 de minute la Fundație, nu a avut nicio rezonanță în presă, doar TVR3 puțin și B1. Uitați-vă la A3, ce audiențe face pentru că înjură de dimineață până seară. Dacă ar vorbi despre teme europene, ratingul s-ar duce spre 1. Eu am discutat despre accesul României în (zona, n.r.) euro, acum două săptămâni, la Palatul Șuțu, dar nimeni nu a fost interesat, nici de accesul României în euro, nici cât de departe suntem de zona euro. Nici noi nu avem ce să facem dacă nimeni nu e intenresat de temele europene”, a afirmat Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Șeful statului a mai adăugat că după părerea sa, mulți dintre politicienii români nu au habar de temele europene.”Trebuie să pun un semn de întrebare dacă mulți dintre politicieni nu au habar de temele europene”.


Întrebat de ce vor atunci parlamenatii români să meargă la Bruzelles Traian Băsescu a răspuns: ”pentru salariu, pentru statutul lor și pensia pe care o vor lua dacă fac două-trei legislaturi la Bruxelles”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter