Actualitate

Şova: Cerem FMI o derogare privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat sâmbătă, la Cluj-Napoca, că va cere FMI o derogare de la prevederea din acordul încheiat cu statul român privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă, în condiţiile în care sunt soluţii pentru salvarea a 1.100 de locuri de muncă.

Dan Şova a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că reducerea numărului de angajaţi care trebuie concediaţi de la CFR Marfă este posibilă după ce încasările şi cifra de afaceri a companiei au crescut.

"Există o discuţie privind concedierea a 2.500 de angajaţi de la CFR Marfă, a fost o cerinţă a FMI. Între timp, au intervenit o serie de schimbări în structura CFR Marfă, le-au crescut încasările şi cifra de afaceri şi se află în faţa a trei licitaţii importante. Ideea este că ar fi posibil să intrăm într-un program prin care să concediem doar 1.400 de angajaţi din 2.500, am salva 1.100 de oameni de la concediere dacă vor fi câştigate oricare dintre contractele de licitaţie. Vom merge în iunie în faţa FMI, vom prezenta noile cifre şi vom încerca să obţinem o derogare de la concedierea a 2.500 de oameni, răspunsul sigur va fi după ce vom negocia cu FMI”, a spus Şova.


Potrivit acestuia, la discuţiile de la începutul lunii iunie cu FMI, a cerut să fie prezenţi şi reprezentanţi ai sindicatelor, pentru a fi o transparenţă totală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter