Actualitate

Contestaţia lui Năstase în dosarul "Zambaccian", respinsă

Judecătorii instanţei supremă au respins, luni, contestaţia lui Adrian Năstase privind întârzierea redactării motivării deciziei de condamnare din dosarul "Zambaccian".

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia pe motiv că este inadmisibilă şi l-a obligat pe fostul premier să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare pentru acest dosar. Decizia instanţei este definitivă.

La termenul din 28 aprilie al dosarul în care Adrian Năstase a formulat o contestaţie privind durata procesului, instanţa a respins, ca nefondată, cererea de recuzare a judecătorului Ionuţ Matei, preşedintele Completului de cinci judecători. Cererea fusese formulată de avocatul lui Adrian Năstase.


Procesul în care Adrian Năstase a cerut contopirea pedepselor primite în dosarele "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian", respectiv de doi de închisoare şi de patru ani de închisoare, care se judecă din 3 februarie la Tribunalul Bucureşti, a fost amânat de trei ori de instanţă, pe motiv că judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu au redactat motivarea deciziei din dosarul "Zambaccian".

Procurorul DNA a cerut instanţei ca la pedeapsa lui Adrian Năstase, de patru ani de închisoare, să se adauge un spor de un an, iar acesta să execute cinci ani de închisoare, după comasarea celor două sentinţe din dosarele "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian".


Instanţa urmează să dea joi o decizie în cazul cererii lui Adrian Năstase de contopire a pedepselor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter