Actualitate

Zi istorică pentru cetățenii moldoveni. De AZI pot călători fără viză în UE!

Cetăţenii Republicii Moldova care au paşapoarte biometrice pot călători în UE, de luni, fără a avea obligaţia de a deţine viză, pentru şederi a căror durată totală nu depăşeşte 90 de zile, în cursul oricărei perioade de 180 de zile, informează IGPF.

Aceștia vor trebui să aibă însă pașapoarte paşapoarte biometrice, singurele care le permit accesul liber în spațiul UE.

Practic, Uniunea Europeană curtează Republica Moldova oferindu-i acest drept de a călători fără vize în spaţiul Schengen. În plus, blocul european continuă legăturile strânse cu statele din estul continentului, sfidând Rusia, comentează agenţia Reuters. Parteneriatul Estic semnat de Uniunea Europeană cu Moldova, Georgia şi Ucraina le permite fostelor republici sovietice accesul la contacte comerciale şi de afaceri mai puternice, fără să fie membre ale Uniunii.


Corlăţean: Bine aţi venit în România! Bine aţi revenit în Europa!

Titus Corlăţean, Ministru Afacerilor Externe, i-a felicitat pe moldoveni, urându-le: "Bine aţi venit în România! Bine aţi revenit în Europa!".


"Doresc să adresez felicitări autorităţilor de la Chişinău pentru această reuşită excepţională, obţinută la capătul a patru ani de eforturi şi de reforme intense, desfăşurate nu întotdeauna în circumstanţe externe prielnice, dar promovate în fiecare clipă cu perseverenţă şi curaj. Este, de asemenea, un succes care se datorează fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, societăţii de peste Prut în ansamblul său, care a înţeles că numai integrarea europeană poate aduce împlinirea aşteptărilor de libertate, prosperitate şi demnitate", a declarat ministrul Titus Corlăţean, potrivit unui comunicat MAE.

Şeful diplomaţiei a precizat că liberalizarea vizelor este "o probă concretă, profund simbolică, dar şi extrem de convingătoare, a beneficiilor pe care le aduce integrarea europeană".

Ultimele Stiri
abonare newsletter