Actualitate

Cluj-Napoca semnează astăzi acordul oficial asupra titlului de Capitală Europeană a Tineretului

În cursul acestei seri, primarul Emil Boc şi secretarul general al Forumului European de Tineret, Giuseppe Porcaro semnează Memorandumul de Înţelegere asupra titlului de Capitală Europeană a Tineretului.

Acest titlu a fost câştigat de municipiul Cluj-Napoca prin competiţia desfăşurată la nivel european pe parcursul anului 2012. În competiţie au participat 12 oraşe din ţările membre ale Consiliului Europei iar "Youth@Cluj-Napoca 2015", elaborat printr-un parteneriat activ cu sectorul local de tineret, a fost conceptul câştigător ales de juriul internaţional alcătuit din reprezentanţi de marcă ai unor instituţii europene. 
Cluj-Napoca va fi în 2015 a şaptea Capitală Europeană de Tineret, după Rotterdam (Olanda), Torino (Italia), Antwerpen (Belgia), Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) şi Salonic (Grecia).
 
O delegaţie a Federaţiei SHARE Cluj-Napoca compusă din preşedintele federaţiei Vlad Pop şi directorul executiv András Farkas participă de asemenea la lucrările Consiliului de Membri şi Adunării Generale Extraordinare a Forumului European de Tineret, cadrul în căreia va avea loc şi semnarea oficială a Memorandumului de Înţelegere între Forumul European de Tineret şi municipiul Cluj-Napoca.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter