Actualitate

Peste 300.000 lei sunt necesari pentru revitalizarea centrului istoric al Turzii

Primarul Tudor Ștefănie a convocat pentru astăzi o şedinţă de îndată a Consiliului Local Turda.

Proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a făcut referire la “Măsuri integrate pentru reabilitarea prudentă şi revitalizarea economică a centrului istoric al municipiului Turda” şi a cheltuielilor legate de acesta.

Membrii forului deliberativ s-au pus de acord asupra inițiativei primarului turdean, votând în unanimitate proiectul de hotărâre.


Potrivit documentului, cheltuielile legate de proiect sunt în sumă maximă de 333.750 lei.

În raportul de specialitate al documentului se arată că această propunere a executivului turdean vine să completeze conceptul integrat de dezvoltare urbană durabilă, un concept unitar de măsuri care să valorifice superior spațiul public din zona istorică a municipiului, concept cuprins șI în CON-Turda 2014-2020.


Activitățile proiectului vizează realizarea a două categorii de documente: unele fac referire la protecția și punerea în valoare a patrimoniului istorico-arhitectural din zona istorică, aici fiind inclus un studiu istorico-arhitectural și un dosar documentar; celelalte sunt documente de planificare teritorială, strategică și management integrat al spațiului construit aferent „ansamblului urban” central.

Nu în ultimul rând, se va realiza un îndrumar practic de restaurare, conservare, reabilitare și întreținere a clădirilor monument istoric.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter