Actualitate

Rezerviștii români, la muncă în străinătate

Capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme trebuie refăcută, dacă este nevoie, a afirmat președintelui Traian Băsescu în condițiile în care mulţi dintre ei sunt plecați la muncă în străinătate.

"S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi rezervişti sunt la muncă în Spania, în Italia, în Germania. Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut subiect de discuţie în ultimul CSAT", a spus şeful statului, la Adevărul Live.

Preşedintele a spus că "va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie" şi a menţionat că guvernele vor trebui să înţeleagă că este un imperativ creşterea capacităţii de luptă a armatei române.


Traian Băsescu a mai declarat că este clar că se fac investiţii, ele fiind mai puţin publice.

"Se cumpără avioane Spartan, al şaptelea urmează să sosească, se termină programul Piranha cu noile maşini de luptă (...) s-au dat avansurile pentru avioanele F-16, fie ele şi mâna a doua. Deci se fac nişte eforturi", a comentat Băsescu.


Potrivit şefului statului, România mai are un mare avantaj, şi anume o armară instruită în teatrele de operaţii.

"Avem o armată cu trupă instruită. (...) Românii n-ar trebui să fie extrem de îngrijoraţi de starea armatei, pe de altă parte, în mod categoric, România trebuie să-şi mărească efortul de dotare a armatei", a explicat preşedintele.


El a ţinut să precizeze că armata română nu este atât de nedotată, cum vor unii să spună, dar este clar că România trebuie să investească mai mult în noile tehnologii necesare, precum mai multe avioane de vânătoare, mai mult armament pentru infanterie şi o dotare mai consistentă a fregatelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter