Actualitate

FOTO - UPDATE - Tragedie! Doi şoferi au ars de vii pe centura Vâlcele-Apahida. Un TIR şi un autoturism, distruse complet

Un accident grav de circulaţie a avut loc pe centura Vâlcele-Apahida în jurul orei 14.15. La faţa locului s-au deplasat echipaje de pompieri, medici SMURD şi poliţişti.

UPDATE ORA 20.20

Circulaţia rutieră a fost reluată parţial pe DN 1 N

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (20:20), la locul producerii accidentului de circulație din județul Cluj, traficul rutier se desfășoară alternativ, în ambele direcții de deplasare, pe banda corespunzătoare sensului de mers Vâlcele — Apahida, sub îndrumarea poliției.


Reamintim că, astăzi, în jurul orei 14:00, pe DN 1N (Centura Est a municipiului Cluj) Apahida — Vâlcele, la kilometrul 13 + 250 metri al acestuia, în apropierea localității Dezmir, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate un autoturism și două ansambluri de vehicule formate, fiecare, din câte un autotractor și-o semiremorcă.

În urma producerii acestui eveniment, autoturismul și cele două ansambluri de vehicule s-au aprins și au ars în totalitate. Din nefericire, conducătorii ansamblurilor de vehicule au rămas încarcerați în autotractoarele pe care le pilotau și au decedat la fața locului.


În continuare, autoritățile competente iau măsuri pentru limitarea pagubelor, preîntâmpinarea producerii unor situații mai grave, fluidizarea traficului și efectuarea cercetărilor.

UPDATE ORA 16.00

Potrivit reporterului monitorulcj.ro aflat la faţa locului, cele două cabine ale TIR-urilor au fost decopertate complet la această oră. Corpurile celor doi şoferi nu mai pot fi recunoscute, fiind carbonizaţi. Practic, cei doi bărbaţi au ars de vii după ce autotrenurile pe care le conduceau s-au ciocnit frontal. Impactul a fost atât de puternic încât nu mai puteau fi identificate separat cele două cabine.


Conform reporterului monitorulcj.ro, şoferul autoturismului a scăpat ca prin minune, fără nicio zgârietură. Din cauza vitezei, el a intrat în spatele unuia din cele două TIR-uri şi în urma impactului a reuşit să iasă din maşină prin geamul din dreapta. Vă reamintim că autoturismul a ars în totalitate.

UPDATE ORA 15.42

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere Cluj au declarat că, cel mai probabil, cei doi şoferi ai autotrenurilor sunt morţi. "În autoturism nu au fost înregistrate persoane decedate. Conducătorii auto ai celor două TIR-uri sunt prinşi în cabine şi cel mai probabil sunt morţi. După ce vom desprinde cabinele vom vedea dacă mai sunt şi alte persoane în cabinele autotrenurilor", a declarat comisar şef Sorin Rus din partea Poliţiei Rutiere.


UPDATE ORA 15.28

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, prezent la locul accidentului a declarat că pompierii încă lucrează la această oră pentru descarcerarea celor doi şoferi ai TIR-urilor. Nu a putut oferi detalii cu privire la starea celor doi şoferi.

Nici reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj nu au confirmat informaţiile martorilor care au spus că două persoane sunt deja decedate. Cabina unuia dintre TIR-uri este complet arsă, la fel şi partea din spate. De asemenea, autoturismul este distrus aproape în totalitate.


Unul dintre autotrenurile implicate în accident era încărcat cu hârtie. Al doilea era înmatriculat în Cluj.

UPDATE ORA 15.10

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră circulația autovehiculelor este blocată pe ambele sensuri de deplasare ale DN 1N (Centura Est a municipiului Cluj) Apahida – Vâlcele, la kilometrul 13 + 250 metri al acestuia, în apropierea localității Dezmir, din cauza accidentului rutier. 

Din primele informații reiese că în urma producerii acestui eveniment autoturismul și cele două ansambluri de vehicule s-au aprins și au ars în totalitate, iar din nefericire, toți cei trei conducători auto au rămas încarcerați în vehiculele pe care le pilotau.

Tuturor conducătorilor auto care tranzitează zona accidentului poliţiştii le recomandă să aștepte în coloană, iar când traficul se va relua, să circule cu atenție sporită și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor.

UPDATE ORA 15.05

Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj a declarat că autoturismul şi unul dintre TIR-uri au ars aproape în totalitate. Toate cele trei maşini implicate în accident au fost incendiate.

Pompierii încă se află la faţa locului. În acest moment, nu se ştie care este numărul victimelor şi dacă persoanele din cele trei autovehicule au decedat sau sunt doar rănite.

Potrivit martorilor prezenţi la faţa locului, două persoane au murit în urma impactului dintre maşini. O maşină a Institutului de Medicină Legală Cluj pleca deja de la locul accidentului în jurul orei 15.00.

UPDATE ORA 14.58

Poliţiştii au format un filtru la intrarea pe centură în zona podului din apropierea Agro-Transilvania, iar autoturismele care încearcă să intre pe centură prin punctul respectiv sunt întoarse din drum. Poliţiştii au declarat reporterului monitorulcj.ro că este pericol de explozie ca urmare a impactului dintre autovehiculele implicate în accident şi din acest motiv este interzisă circulaţia în zonă.

Două TIR-uri implicate în accident

Un accident rutier urmat de un incendiu a avut loc în jurul orei 14.15 pe centura Vâlcele-Apahida.

Potrivit primelor informaţii, au fost implicate două autotrenuri şi un autoturism.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj intervin cu trei autospeciale şi două maşini SMURD.

Ultimele Stiri
abonare newsletter