Actualitate

Spectacolul “Tannhäuser” de Richard Wagner la Opera din Cluj-Napoca

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca invită clujenii să participe vineri, 25 aprilie, de la ora 18.30, la spectacol extraordinar “Tannhäuser”, de Richard Wagner, într-o nouă reprezentaţie impresionantă, sub coordonarea dirijoarei canadiene Keri-Lynn Wilson.

Spectacolul “Tannhäuser” de Richard Wagner la Opera din Cluj-Napoca Spectacolul “Tannhäuser” de Richard Wagner la Opera din Cluj-Napoca

La 93 de ani de la prima sa premieră pe scena Operei Române din Cluj (16 martie 1921) şi la 169 de ani de la premiera sa mondială, opera lui Wagner revine aproape de publicul clujean.

Creaţia wagneriană a celebrat cel mai recent spectacol pe scena lirică clujeană pe 8 decembrie 2013, în cadrul unui proiect curajos şi promiţător al conducerii Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, ce îşi dorea să readucă acest profund compozitor  în atenţia şi sufletele publicului. Iniţiativa a fost cu atât mai apreciată la acel moment, cu cât, alături de distribuţia extraordinară şi punerea impecabilă în scenă a spectacolului, Opera clujeană a fost singura din ţară care a îndrăznit abordarea lui “Tannhäuser”, o creaţie atât de valoroasă şi marcantă din repertoriul lui Wagner.


În rolul lui Tannhäuser va fi tenorul Marius Vlad Budoiu, directorul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, alături de Carmen Gurban ca şi Elisabeta, Florin Estefan- Wolfram, Iulia Merca – Venus,  Andrei Yvan, Sergiu Coltan (invitat), Florin Pop, Cristian Hodrea, Beniamin Pop (invitat), Alexandru Maier, Andrei Maier (invitaţi), Karina Mitrana şi Andra Vălean, Kinga Szabo- solo de harpă, alături de Corul, Ansamblul de balet şi Orchestra Operei Române clujene. Regia artistică poartă semnătura Mihaelei Bogdan iar scenografia este realizată de Viorica Petrovici.

Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală (Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14, telefon: 0264-592.466), deschisă de luni până vineri între orele 11-17 şi cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei, la caseria din holul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Sâmbăta şi duminica Agenţia este închisă, cu excepţia zilelor în care este programat spectacol.

Ultimele Stiri
abonare newsletter