Actualitate

SUPERSTIŢII DE PAŞTE: Toată familia trebuie să mănânce din primul ou ciocnit

Lumânarea aprinsă de Înviere trebuie păstrată lângă icoana Maicii Domnului şi, bineinteles, nu trebuie stinsă. Iar la masa de astăzi, se spune că este bine să mănânce toată familia din primul ou ciocnit pentru a fi mereu împreună.

Tradiţia spune că în dimineaţa de Paşte este bine să vă spălaţi pe faţă cu apă în care au fost puse un ou roşu ca să aveţi obrajii rumeni, un bănuţ din argint pentru belşug şi un fir de iarbă pentru prosperitate, potrivit realitatea.net.

Oul roşu este asociat cu sângele mântuitorului, iar ouăle colorate cu primăvara. Se spune că este bine să mănânce toată familia din primul ou ciocnit pentru a fi mereu împreună. Oul trebuie spart, curăţat şi împărţit de către capul familiei.


O altă superstiţie afirmă că cei care ciocnesc ouă în ziua de Paşte se vor întâlni pe lumea cealaltă. Iar dacă oul pe care îl ciocniţi are două gălbenuşuri, e semn că vă veţi căsători curând.

De asemenea, e bine să purtaţi haine noi în ziua de Paşte pentru a avea parte de prosperitate tot anul. Credinţa populară mai afirmă că cei născuţi în prima zi de Paşte vor avea noroc toată viaţa.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter