Actualitate

Ajutoare alimentare din bugetul Primăriei. Află cine sunt beneficiarii

26.000 de clujeni vor primi ajutoare alimentare cumpărate de autorităţile locale din bugetul local. Au fost alocaţi 1,3 milioane lei pentru acest program.

Primăria Cluj-Napoca organizează pentru al doilea an consecutiv distribuţia de pachete de alimente de bază către persoane din categorii devaforizate din municipiu, pe baza unui program iniţiat de primarul Emil Boc. Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene, derulat în fiecare toamnă şi oferă şansa şi altor categorii de persoane, decât cele prevăzute în programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare.

Au fost alocaţi 1,3 milioane lei pentru distribuirea de alimente către aproximativ 26.000 de clujeni, beneficiari de ajutor social, persoane cu handicap grav şi accentuat, persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală.


Un pachet conţine 7 produse alimentare: 1 litru de ulei, 1 kg de făină de grâu, 1 kg de orez, 1 kg de zahăr, o conservă de carne de porc, o conservă de carne de vită, un pate de porc. Costul unui pachet este de 14,77 lei fără TVA.

Potrivit reprezentanţilor Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei, distribuţia alimentelor a început în data de 10 aprilie 2014 şi se desfăşoară după următorul program: luni, marţi, miercuri, între orele 08,00 -15,30; joi, între orele 08,00 – 16,30; vineri, între orele 08,00 – 13,00.


Pachetele pot fi ridicate de la cluburile pensionarilor din Mănăştur, Mărăşti, Horea, Grigorescu, Zorilor, Someşeni şi primăriile de cartier din Gheorgheni şi Iris. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter