Actualitate

Ucraina: Separatiștii proruși au deschis focul asupra forțelor ucrainene la Slaviansk

Ministrul ucrainean de interne, Arsen Avakov, a semnalat că separatiștii proruși trag asupra forțelor speciale ucrainene care participă duminică la o operațiune antitero în orașul Slaviansk, din sud-estul țării, informează EFE.

'Avertizați civilii să părăsească centrul orașului, să nu iasă din case și să nu se apropie de ferestre. Separatiștii, fără niciun cuvânt, au deschis focul asupra efectivelor forțelor speciale', a scris Avakov pe pagina lui de Facebook, scrie agerpres.ro.

Diferite mass-media au informat că se aud focuri de armă în orașul unde sâmbătă activiști proruși au ocupat comisariatul poliției și au ridicat steagul rus deasupra clădirii Primăriei. Potrivit agenției ruse RIA-Novosti, elicopterele survolează Slavianks.


Anunțul ministrului de interne intervine după reuniunea de urgență pe care a desfășurat-o sâmbătă seară Consiliul național de securitate pentru a face față crizei regiunilor din sud-estul țării, majoritatea rusofone.

Situația este deosebit de gravă în regiunea Donețk, de care aparține administrativ Slaviansk, oraș cu aproximativ 120.000 de locuitori, potrivit sursei citate.

abonare newsletter