Actualitate

Ţeapă în stil clujean! Administratorul de bloc le-a furat banii de utilităţi

Un bloc întreg din Cluj-Napoca a fost tras în piept de administrator. În joc este suma de 150.000 lei, iar oamenii riscă să fie debranşaţi de la utilităţi.

Un bloc întreg de pe strada Zambilei a fost tras în piept de administratorul imobilului, Marius Stăniloiu, care şi-a băgat în propriul buzunar banii încasaţi de la locatari pentru utilităţi în loc să achite cheltuielile oamenilor. Prin intermediul firmei sale, Bebe Home Management, care se ocupă de administrarea mai multor blocuri din oraş, administratorul respectiv a încasat fraudulos o sumă mare de bani. Clujenii păgubiţi locuiesc pe strada Zambilei nr. 21, într-un bloc format din 137 de garsoniere confort III, cu o suprafaţă de 11 mp fiecare.

Oamenii nu au ştiut nimic până în momentul în care s-au trezit cu o decizie de executare silită de la Regia de Termoficare. Atunci toată problema a ieşit la iveală şi s-a declanşat scandalul. “În 8 aprilie a avut loc şedinţa de bloc a asociaţiei de locatari de pe strada Zambilei nr. 21. S-a decis anunţarea Poliţiei, mai bine zis a Serviciului de Investigare a Fraudelor, deoarece s-a constatat în urma unei verificări sumare, delapidarea sumei de peste 150.000 lei. Fostul administrator este cel care a « organizat » delapidarea”, afirmă Nicolae Filipescu, unul dintre locatarii păgubiţi. El mai spune că în urmă cu trei săptămâni, administratorul şi-a recunoscut fapta şi a semnat un angajament, în scris, că va acoperi prejudiciul în maxim o săptămână. “Dar în acest interval, administratorul a achitat doar 5.000 lei şi a declarat în faţa noului comitet de bloc că este gata să-şi asume răspunderea, dând de înţeles că nu are bunuri ce pot fi valorificate”, adaugă Nicolae Filipescu.


Cum au aflat oamenii că sunt datori îngropaţi

Clujeanul care a făcut public necazul locatarilor de pe Zambilei declară că asociaţiei şi locatarilor li s-a ascuns faptul că aveau datorii la furnizori, că au fost daţi în judecată şi că au o sentinţă definitivă de executare silită de la Regia de Termoficare. “Acest lucru s-a aflat abia în aceste zile când noua administraţie s-a deplasat la sediul furnizorilor. Mai avem datorii imense la salubritate, apă, canal”, subliniază Filipescu. 

Oamenii sunt convinşi de faptul că administratorul a lucrat mână în mână cu preşedintele de asociaţie şi cu cenzorul. “Curios este faptul că fosta preşedintă a asociaţiei şi-a vândut garsoniera din acest bloc şi s-a mutat în apartament, asta acum două luni, când probabil s-a aflat sentinţa”, precizează Nicolae Filipescu.


Datorii de 71.800 lei la Termoficare

Potrivit reprezentanţilor Regiei de Termoficare Cluj-Napoca, asociația de proprietari de pe strada Zambilei nr. 21 înregistrează, la data de 10 aprilie, o datorie de 71.833 lei, reprezentând facturi fiscale, din care pentru suma de 57.231 lei există o sentință de obligare la plată pronunțată de Judecătoria Cluj-Napoca. “În ceea ce privește administrarea și organizarea a Asociației de Proprietari, precizăm că acestea sunt reglementate de prevederile Legii 230/2007 și HG 1588/2007, iar R.A.Termoficare, în calitate de furnizor de utilități publice nu are competențe în verificarea situației administrative a Asociației”, precizează reprezentanţii Regiei de Termoficare.

Bebe Home Management i-a mai “aranjat” şi pe alţii

Potrivit locatarilor de pe Zambilei, Marius Stăniloiu mai "păstoreşte" şi alte asociaţii de locatari prin firma Bebe Home Management. Acelaşi administrator a făcut aceeaşi “schemă” în urmă cu trei ani tuturor locatarilor de pe Aleea Detunata nr.3. unde sunt 176 de garsoniere confort I.  


Marius Stăniloiu nu a putut fi contactat până la această oră pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la această problemă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter