Actualitate

Cea mai tare bătălie sumo între roboţi are loc la Cluj

"BattleLab Robotica" va începe în curând la Cluj-Napoca. Valoarea roboţilor care vor participa la luptele sumo este de ordinul miilor sau sutelor de mii de euro.

sursa foto: www.battlelab.ro sursa foto: www.battlelab.ro

Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizaţia studenţească BEST Cluj-Napoca organizează în data de 12 aprilie a patra ediţie a competiţiei "BattleLab Robotica". Evenimentul se va desfăşura în incinta Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca pe strada George Bariţiu nr. 26 în amfiteatrul P03 de la ora 10.30. 

Tema competiţiei o reprezintă implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”.


În cadrul acestei ediţii de BattleLab Robotica sunt înscrise peste 15 echipe care speră ca robotul construit să le aducă victoria. Echipele au muncit câteva luni la realizarea robotului, investind sume consistente de ordinul a sute sau chiar mii de euro. Pentru a fi capabili să construiască roboţii, studenţii s-au folosit de cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare,  fiind un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management.  

Echipele pot avea până la 4 studenţi, iar competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare şi angajament. Roboţii vor trebui să respecte prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).


Echipele cu performanţe deosebite vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Europene de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter