Actualitate

Ce cărţi mai citeşte Emil Boc?

Primarul Emil Boc a participat, miercuri, la deschiderea oficială a Târgului de Carte Gaudeamus care se desfăşoară în Piaţa Unirii, în perioada 9-13 aprilie.

La ceremonia de deschidere au participat organizatorii târgului, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene: primarul Emil Boc, subprefectul Mihnea Iuoraş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Vakar Istvan, poetul Ioan Mureşan şi Irina Petraş, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj.

După câteva scurte discursuri rostite de cei prezenţi, primarul Emil Boc a făcut un tur al tuturor standurilor prezente, la fel ca şi anul trecut. A plecat de la târg doar cu două cărţi sub braţ, dar nu înainte de a se lăsa fotografiat şi filmat de presa invitată să ia parte la evenimentul de deschidere a Târgului de Carte Gaudeamus.


În timpul vizitării standurilor, a şi răspuns întrebărilor jurnaliştilor care au fost curioşi să afle ce cărţi mai citeşte primarul. „Printre autorii preferaţi se numără Alexandru Paleologu sau Dostoievski. „Prefer două tipuri de cărţi: din domeniile juridic, politic, ştiinţe politice dar şi literatură, de obicei cărţi din literatura actuală. De exemplu, acum citesc “Bunul simţ ca paradox” a lui Alexandru Paleologu, dar şi „Scrisori către fiul meu” a lui Liiceanu sau alte lucrări de actualitate de Pleşu, Cărtărescu, fără să uit nici de literatura universală. Întotdeauna mă fascinează Dostoievski, Tolstoi. Literatura rusă, pentru mine, reprezintă un bun de valoare universală”, a declarat Emil Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter