Actualitate

Un clujean, arestat preventiv pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Un bărbat de 33 de ani din Cluj a fost arestat de către polițiștii din cadrul IPJ Cluj-Serviciul de Investigare a Fraudelor pentru că a prezentat un ordin de plată fals pentru achiziționarea unor mărfuri (băuturi alcoolice).

„În fapt, bărbatul a încercat să inducă în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, acesta prezentându-se că ar avea calitatea de administrator al unei firme, cu toate că nu deținea nicio calitate şi a solicitat achiziționarea unor mărfuri pentru care a plătit cu un ordin de plată care ar putea fi fals. Valoarea mărfurilor care urmau a fi achiziționate este de peste 15.000 lei", se arată în comunicatul Poliției.   

Cu ocazia percheziţiei efectuate asupra autovehiculului folosit de suspect, poliţiştii au descoperit ordine de plată falsificate, precum şi facturi fiscale de achiziție a mărfurilor. 


De asemenea, în luna martie 2014 suspectul ar mai fi achiziţionat bunuri de la alte două societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, pentru plata cărora a emis ordine de plată false.

„În baza probatoriului administrat, s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva suspectului pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată,  fapte prev. şi ped. de art. 244, alin.1 şi 2 şi art.322 din Codul Penal şi tentativă la înşelăciune. Prin ordonanţă s-a dispus reţinerea suspectului pe o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj–Napoca, cu propunerea de arestare preventivă", se mai precizează în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter