Actualitate

Mitropolitul Clujului, despre fostul său șofer: „Nu era un teribilist”

Augustin Căpâlnaș, preotul devenit poliţist, a fost și șoferul Mitropolitul Clujului. IPS Andrei a declarat că este consternat de fapta fostului lui şofer, spunând că nu îi vine să creadă că acesta a condus atâţia ani fără permis de conducere.

„Să ştiţi de la mine că era un băiat tare bun şi atent. Îl cunosc de mult timp şi nu mi-am închipuit acest lucru, că circula cu un permis fals. El conducea bine şi nu a avut niciodată un accident. A condus de câteva ori și mașina cu care circulam eu, dar niciodată nu a comis un accident sau un lucru care să îmi atragă atenția că nu ar ști să conducă. Nu am observat că ar fi teribilist, atunci era un om de caracter şi nu mi-aş fi închipuit să facă aşa ceva”, a spus mitropolitul Clujului, citat de evz.ro.

La un moment dat, în urmă cu câţiva ani, fostul preot l-a informat pe prelat că vrea să se facă poliţist. „A fost, aşa, dintr-o dată. A fost o perioadă preot şi apoi a plecat la Poliţie. Mă gândesc că o fi avut el o idee din copilărie să se facă poliţist. Dacă e adevărat de ce a făcut, atunci să știți că îmi este milă de el și îl sfătuiesc să recunoască fapta și cu asta gata”, a mai spus IPS Andrei.


Augustin Căpâlnaş era angajat în cadrul Departamentului Educație Rutieră și urma sa fie transferat la serviciu Însoţiri. Cu această ocazie s-au făcut verificările de rigoare și s-a constat că nu deținea permis de conducere.

În 2004, Augustin Căpâlnaş a devenit poliţist, fiind ofiţer de relaţii cu publicul la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan" din Cluj-Napoca. În 2006, Augustin Căpâlnaş a fost transferat de la Cluj-Napoca, fiind numit purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, funcţie pe care a ocupat-o timp de peste un an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter