Actualitate

S-a întâlnit Boc zilele acestea cu cei doi consilieri angajaţi la ROMATSA?

Primarul Emil Boc a fost "asaltat", din nou, cu întrebări din partea jurnaliştilor despre Marius Buzea şi Darius Pintilie, cei doi consilieri implicaţi în scandalul angajărilor la ROMATSA.

Emil Boc a declarat, miercuri, că îşi menţine declaraţiile pe care le-a făcut la începutul săptămânii cu privire la Marius Buzea şi Darius Pintilie care au fost angajaţi la ROMATSA, cu încălcarea competenţelor legale. Corpul de Control al primului ministru arată că la data de 16 februarie 2011, doi consilieri ai fostului premier, Emil Boc, respectiv Darius Pintilie şi Marius Buzea, au formulat cereri de angajare în cadrul ROMATSA. La data depunerii cererilor de angajare cei doi ocupau funcţia de consilier personal la cabinetul fostului prim-ministru, Emil Boc. În nota Corpului de Control se precizează faptul că aprobarea cerererilor de angajre a celor doi s-a făcut cu încălcarea competenţei legale de către secretarul general al Ministerului Transporturilor.

Nu sunt angajaţi la Primărie

Întrebat de jurnalişti cum mai comentează situaţia privind scandalul angajărilor la ROMATSA, primarul a precizat că îşi menţine declaraţiile de luni. “Exact acelaşi lucru pe care l-am spus şi luni”, a menţionat Boc.


Întrebat dacă s-a mai întâlnit cu ei zilele acestea, primarul a lăsat să se înţeleagă că acest lucru nu a avut loc. “Nu sunt angajaţi la Primărie. Ce v-am spus rămâne valabil. Să mai spun încă o dată bancul cu secuiul?”, a spus Boc.

Ce a declarat, luni, Emil Boc

Luni, fostul premier declara că, din câte ştie, cei doi consilieri au fost angajaţi conform procedurilor legale, lucrând la servicii administrative. „Din câte ştiu au fost angajaţi potrivit procedurilor legale, salariile, bănuiesc, că sunt salariile pe care le au toţi cei de la ROMATSA, eu ştiu că era o structură autofinanţată cu regim special. Cât timp am lucrat cu ei şi-au făcut datoria. Din câte ştiu nu lucrează şi nu au avut nicio tangenţă cu securitatea zborurilor, lucrează la serviciile suport şi administrativ. În niciun caz nu am intervenit pentru ei. Nu mai lucrează cu mine în momentul de faţă, nu am mai vorbit cu ei. Sunt oameni care au crescut de jos, au făcut o facultate şi au muncit”, a spus Emil Boc.


A fost sau nu şofer?

De asemenea, Boc a fost întrebat dacă unul dintre ei a lucrat ca şofer. “Au fost consilieri la cabinetul primului ministru, la serviciul protocol şi servicii administrative. Probabil că au lucrat înainte ca să se poată întreţine, sunt oameni care au crescut de jos, nu sunt oameni care să vină de prin cabinete, au crescut ca toţi oamenii care au făcut o facultate şi au muncit”, a menţionat Boc.

Întrebat dacă aceştia aveau pregătirea necesară pentru funcţiile ocupate la Romatsa, Boc a răspuns: “Eu nu sunt expert în angajări, din câte ştiu sunt conform procedurilor legale, lucrând la serviciile conexe, suport administrativ, mai mult întrebaţi-i pe cei de resort”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter