Actualitate

O nouă invenţie britanică: Costumul care te face să te simţi bătrân – VIDEO

Cercetătoarea britanică Sheelagh Mealing a inventat un costum care îl îmbătrâneşte pe cel care îl poartă.

Piesa vestimentară, denumită Age simulator suit, le este destinată celor care nu au ajuns la vârsta a treia şi care pot afla astfel cum e viaţa când propriul corp refuză să răspundă la comenzi. Odată îmbrăcat, costumul reduce mobilitatea şi viteza de răspuns a corpului uman. Un jurnalist al publicaţiei The Guardian l-a testat.

Sheelagh Mealing a inventat un costum care te îmbătrâneşte atunci când îl porţi, iar ziaristul Josh Halliday a făcut o demonstraţie.


“Când eşti tânăr, câţiva paşi grăbiţi nu reprezintă o provocare. Situaţia este cu totul alta atunci când vârsta îşi spune cuvântul, când nu mai ai dexteritate, picioarele par că nu te ascultă, iar vederea şi auzul nu te mai ajută”, spune Sheelagh Mealing

Cercetătoarea britanică a creat costumul pentru personalul medical din azile, care ar trebui să înţeleagă cel mai bine faptul că bătrânii trebuie mai întâi înţeleşi pentru a putea fi cu adevărat ajutaţi.  “Poate că azi ai 25 de ani, dar într-o zi vei avea 65. Şi vei vrea ca oamenii să-ţi recunoască abilităţile şi dizabilităţile, deopotrivă”, mai adaugă aceasta.


Cercetătoarea a devenit interesată de îngrijirea bătrânilor în anii 70, când a lucrat ca infirmieră în sistemul de sănătate britanic. Din 1999, Sheelagh Mealingeste profesor la Universitatea South Bank, unde se ocupă cu formarea infirmierelor, îndeosebi în domeniul îngrijirii bătrânilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter