Actualitate

UPDATE Cine e clujeanul care a devenit EROU ÎN LUMEA ÎNTREAGĂ pentru că a salvat o VIAȚĂ DE CÂINE

Gestul unui tânăr clujean care a salvat un câine din apele reci ale Someşului a făcut înconjurul lumii. Jurnaliştii de la Huffington Post au relatat pe larg povestea românului curajos. Ştirea a apărut şi în alte publicaţii internaţionale. Între timp, filmul salvării câinelui, postat pe YouTube, a adunat peste un milion de vizionări în numai trei zile.

Câţiva pescari au obsevat în apele Someşului Mic animalul care se chinuia să iasă din apă, dar nu reuşea din cauza unui dig înalt. Un tânăr curajos a coborât de pe baraj pe o bucată de beton, unde a reuşit să aducă şi căţelul. L-a apucat apoi de ceafă şi a traversat râul printr-o zonă unde apa era mai mică.

Tânărul e ajutat de un alt bărbat pentru a scoate animalul din apă. Odată ajuns în siguranţă la mal, căţelul nu uită să le mulţumească salvatorilor săi. În doar trei zile de la postarea filmuleţului pe YouTube, acesta a fost vizionat de peste un milion de persoane.


Potrivit dejeanul.ro, tânărul se numeşte Horaţiu Mureşan, are 25 de ani şi locuieşte în localitatea Mănăstirea. În ziua când s-a întâmplat totul, înainte de a merge la serviciu, a mers la pescuit pe Someşul Mic. A auzit lătrăturile disperate ale unui câine şi s-a îndreptat spre baraj pentru a vedea despre ce este vorba. Câţiva pescari încercau să ademenească animalul până la mal, dar din cauza curenţilor produşi de baraj, câinele nu putea înota spre uscat.

Cei care se mai aflau acolo au vrut să sune la 112, dar Horaţiu a ştiut că nu mai e timp de pierdut şi a coborât de pe baraj, în mijlocul Someşului, pe o bucată de beton. A reuşit să ademenească patrupedul până acolo, după care şi-a aruncat încălţămintea la mal, unui alt pescar, a luat câinele de după gât şi a traversat Someşul Mic printr-o zonă unde ştia că apa nu este mare, dar era rece. Acesta spune că a făcut exact ce trebuia să facă oricare dintre noi, şi în momentul acela nu s-a gandit la ce poate păţi dacă coboară în apă.


Nu se aştepta nici ca operaţiunea de salvare să devină virală pe internet şi oamenii să fie impresionaţi aşa de mult de gestul sau. Horaţiu a povestit că mai mult ca sigur câinele a fost aruncat de cineva în apă, neavând cum să ajungă acolo singur, deoarece în acea zonă, digul barajului este unul foarte înalt.

Ultimele Stiri
abonare newsletter