Actualitate

Monitorul demarează campania „Mândru că-s Clujean”

În vreme ce unii se străduie din răsputeri să denigreze Clujul, noi încercăm să arătăm de ce îl iubim. Noi și clujenii adevărați, născuți sub Dealul Feleacului sau veniți din toate cele patru zări pentru că aici s-au simțit acasă.

Nu contează de unde eşti, nu ne pasă dacă eşti român, ungur, neamţ, evreu sau de altă etnie, nici la ce fel de icoană de închini.

Dacă iubeşti Clujul, scrie-ne pe redactia@monitorulcj.ro de ce esti mândru că eşti clujean şi de ce crezi că merităm titlul de Capitală Culturală Europeană.


În această campanie sunt invitate să ni se alăture companii reprezentative locale, personalităţi şi intelectuali de marcă ai Clujului.

Această campanie are ca şi scop întărirea sentimentului de mândrie locală prin promovarea rezultatelor şi succeselor unor firme şi produse locale inclusiv, stimularea consumului de produse fabricate la Cluj, respectiv servicii oferite de firme clujene.


Cine a denigrat Clujul?

Fostul preşedinte al Băncii Transilvania în perioada 1993 - martie 2002, preşedinte al Consiliului Civic Local Cluj, un organism care critică activitatea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca şi care îşi desfăşoară activitatea în Sala de Sticlă a Primăriei, Iosif Pop, a analizat oraşele Cluj-Napoca şi Timişoara din perspectiva candidaturii celor două oraşe la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

„Analizând cifrele celor două judeţe ajungem la concluzia că există o diferenţă mare în detrimentul Clujului”, spune Iosif Pop. „Firmele din Timiş sunt mai bine organizate, mai eficiente, oamenii mai harnici - numărul de firme active în judeţul Cluj este cu 15% mai mare, însă cifra de afaceri generată de acestea este cu 8,75% mai mică, iar profitul net cu aproape 35% mai mic decât cel al firmelor active din judeţul Timiş. În consecinţă, şi PIB-ul pe locuitor este mai mare în judeţul Timiş cu 48% faţă de cel din Cluj”, a mai precizat acesta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter