Actualitate

FOTO - Premieră în Cluj: ISU Cluj a primit o autospecială pentru intervenţii pe străzile înguste

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a primit o maşină de mici dimensiuni pentru intervenţii pe străzile înguste din Cluj-Napoca.

Noua maşină care a intrat în dotarea ISU Cluj este în valoare de 90.000 euro şi a fost cumpărată cu bani din bugetul local. Predarea – primirea oficială a autovehiculului a avut loc, joi, în Piaţa Unirii în prezenţa primarului Emil Boc, a conducerii ISU Cluj şi a fostului şef al ISU Cluj, generalul Vasile Şomlea.

“Obiectul întâlnirii de astăzi este pentru a preda oficial Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă această autospecială cumpărată din bugetul Primăriei, în urma iniţiativei pe care domnul Şomlea a avut-o atunci când era conducătorul instituţiei. Mi-a spus că avem probleme în oraş, sunt străzi înguste şi nu pot ajunge în locurile unde de multe ori e nevoie de descarcerări uşoare, incendii mici pentru a putea acorda primul ajutor. Încă de anul trecut am alocat bani, am organizat licitaţia astfel încât astăzi suntem în măsură să predăm această autospecială care valorează 90.000 euro, cu toate dotările”, a declarat primarul Emil Boc.


Edilul şef a precizat că în 2007 SMURD Cluj a primit tot din bugetul local o autospecială dotată cu toate cele necesare.

Conducerea ISU Cluj a subliniat că în centrul municipiului sunt multe străzi înguste. “Trebuie să spun că specificul municipiului Cluj-Napoca este de aşa natură încât centrul istoric este plin de străzi înguste pe care se circulă destul de greu, iar noi de multă vreme dorim să avem o autospecială cu care să putem intra pe aceste străduţe”, a declarat colonelul Adrian Dobre, adjunctul şefului ISU Cluj.


O astfel de autospecială mai există în Bucureşti, judeţul Mureş.

Maşina este prevăzută cu accesorii pentru descarcerare, pentru intervenţii la înălţimi, pentru stingerea incendiilor şi pentru a scoate apa din subsoluri în caz de inundaţii.


Adrian Dobre a menţionat că este o autospecială care trebuie să ajungă prima şi cel mai repede la locul intervenţiei.

Până acum pompierii recunosc că se descurcau destul de greu, maşinile lor fiind cu gabarit mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter