Actualitate

„Adevăraţii gunoieri” contestă licitaţia pentru măturat

Primăria Cluj-Napoca a adjudecat licitaţia pentru serviciile de salubrizare şi deszăpezire stradală în municipiu iar firma declarată câştigătoare a fost SC Supercom SA din Bucureşti. Reprezentanţii firmelor SC Rosal SA şi Brantner Vereş, care s-au ocupat în ultimii opt ani de curăţenie în Cluj-Napoca şi care au participat la licitaţia pentru concesionarea serviciilor de salubrizare, spun că vor contesta rezultatul licitaţiei.

Mai mult, Primăria Cluj-Napoca nu va încheia contractul de salubrizare cu firma SC Supercom SA până la 31 martie până nu se va termina faza cu contestaţiile.

„Nu comentez rezultatul licitaţiei. Vom depune o contestaţie, nu suntem mulţumiţi de rezultatul contestaţiei, este logic, de aceea o şi depunem. Nu comentez decizia comisiei, aşa a decis, ei au văzut toate ofertele, ei ştiu mai bine”, a declarat Radu Gheorghe, director în cadrul firmei Rosal SA.


La rândul său, reprezentanţii firmei Brantner Vereş au precizat că în urma contestaţiilor vor fi declaraţi câştigători.

„Lucrăm la contestaţie, noi suntem câştigătorii. Adevăraţii gunoieri sunt în această firmă. Vom face în continuare curăţenie la Cluj”, a precizat Eugen Vereş, director la compania de salubritate Brantner Vereş.


De cealaltă parte, Primăria municipiului Cluj-Napoca respinge ferm afirmaţiile cu privire la rezultatul procedurii de atribuire a contractului de salubrizare stradală.

„Stabilirea câştigatorului procedurii a fost realizată de către autoritatea contractantă conform legislaţiei în materia achizitiilor publice şi legislaţiei speciale în privinţa salubrizării localităţilor şi nu are niciun fel de legătură cu acţionarii firmelor care au participat la licitaţie. Singurul criteriu în atribuirea licitaţiilor publice este cel stabilit conform legislaţiei în materie şi prevăzut de fişa de date. Primăria municipiului Cluj-Napoca îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată pe oricine lansează acuzaţii nefondate sau minciuni cu privire la atribuirea contractului de achiziţie publică, a imaginii institutiei publice şi a integrităţii funcţionarilor implicati în procesul de evaluare”, transmit reprezentanţii instituţiei.


Valoarea estimată a contractului pentru ambele loturi licitate s-a ridicat la 137.625.504 lei (fără TVA), iar durata acestuia este de 8 ani.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Cluj-Napoca, ofertele declarate câştigătoare concesionarea serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire din municipiul Cluj-Napoca, sunt pe loturi, următoarele: Lot I/sector 1 - SC SUPERCOM SA şi Lotul II/sector 2 - SC SUPERCOM SA.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter