Actualitate

Mobila lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație

O bibliotecă, un birou şi un scaun pe care ar fi trebuit să le primească în dar Nicolae Ceuşescu în 1990 vor fi scoase la licitaţie. Preţul de pornire este 50.000 de euro, iar printre cei interesaţi de biroul pentru fostul dictator se numără şi cântăreţul britanic Elton John.

Aflată în insolvenţă, fabrica de mobilă din Arad, care a realizat aproape tot mobilierul pe care l-a deţinut familia Ceauşescu, a decis să vândă piesele sculptate manual. Cele trei piese de mobilier ar fi trebuit sa fie un cadou pentru Nicoale Ceuaşescu la aniversarea din 26 ianuarie 1990, relatează Digi24.ro

De atunci şi până acum însă, piesele au rămas în depozitele fabricii. În tot acest timp, reprezentanţii firmei au primit mai multe oferte pentru a vinde mobila, dar nu le-au luat niciodată în calcul. Acum însă, pentru ca firma a intrat în insolvenţă, au decis să scoata moblierul la licitaţie.


„Acuma suntem în tratative cu mai multe case de licitație iar prețul de pornire va fi de 50.000 de euro”, spune Marian Gușatu, directorul general al IMAR Arad.

Reprezentanţii fabricii spun că de-a lungul timpului, mobila destinată lui Nicolae Ceauoescu a atras atentia mai multor oameni bogați din fosta Uniune Sovietică dar si din ţările arabe.


Chiar şi cântăreţul Elton John s-a arătat intersat de biroul fostului dictator.

Ultimele Stiri
abonare newsletter