Actualitate

Caravana Porților Deschise a poliției clujeane, în ”turneu” prin municipiile județului Cluj - FOTO

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a organizat, în perioada 17 – 21 martie ”Caravana Porţilor Deschise” în cadrul căreia s-a întâlnit cu cetățenii fiecărei „cetății” din judeţul Cluj.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii, în 25 martie 2014, a 192 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române, această dată având atât o semnificaţie religioasă, „Ziua Bunei Vestiri”, cât şi o semnificaţie laică, aniversarea „Zilei Poliţiei Române”.

Prima oprire a caravanei poliției clujene a fost la Câmipa Turzii, pe data de 17 ocazie cu care peste 300 de copii au vizitat standurile de prezentare ale Serviciului Rutier, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Aceştia au avut posibilitatea să conducă maşinuţe electrice, bineînţeles cu respectarea semnificaţiei indicatoarelor rutiere. Toţi au primit câte un ”permis de conducere” pentru pricepere şi corectitudine.


Caravana Porţilor Deschise a poposit apoi la Huedin, pe data de 18 martie, unde a fost vizitată de aproximativ 1.000 de copii curioşi să descopere o parte din ”secretele” profesiei de poliţist.

La data de 19 martie, Caravana Porţilor Deschise a oprit în municipiul Dej. Și de această dată caravana a fost vizitată de un mare număr de copii dar şi de oficialităţile locale care s-au arătat încântaţi de prezenţa poliţiştilor în mijlocul comunităţii.


În municipiul Turda, Caravana Porţilor Deschise a ajuns pe data de 20 martie. Copiii au fost nelipsiţi şi de această dată şi au dorit să afle cât mai multe informaţii despre munca poliţiştilor. Aceştia au fost încântaţi de tehnica prezentată şi mai ales de faptul că au putut ”mânui” aceste elemente tehnice.

Nici municipiul Gherla nu a fost uitat, Caravana poliției clujene ajungând aici în 21 martie, aceasta fiind și penultima stație. ”Într-un autentic decor de primăvară, caravana noastră a primit vizita a peste 1.000 de copii. Dacă pentru cei mai mari atracția principală au fost luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale ai I.P.J. Cluj, cei mai mici au fost fermecați de ”magicienii criminaliști” ai Serviciului Criminalistic, cu toții putând afla ce înseamnă să fii polițist”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.


Ultima stație a caravanei va fi în Cluj-Napoca, în Piața Unirii, în data de 25 martie 2014, începând cu ora 10:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter