Actualitate

VEZI cum va fi vremea de Paște și de 1 Mai

Temperaturile vor scădea în aprilie faţă de cele înregistrate în aceste zile, în timp ce luna mai va fi una ploioasă în mare parte a ţării, a declarat vineri directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Florinela Georgescu.

În aceste zile, vremea este destul de caldă, fiind posibil ca în weekend temperaturile maxime să depăşească 22 şi chiar 24 de grade în sudul şi vestul ţării. Acest lucru constituie o abatare faţă de norma climatologică a aceste perioade, de până la 10 grade în sus, a explicat Florinela Georgescu, citat de mediafax.ro.

Ea a atras atenţia că această perioadă nu va dura mult, pentru că de duminică sunt aşteptate ploi în vestul, nordul şi centrul ţării, iar temperaturile vor înregistra o scădere în medie de 6-8 grade, ajungând la cele normale pentru această perioadă.


În luna aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de norma climatologică (maxime 20-25 de grade), posibil mai coborâte în regiunile sudice, astfel că de Paşte nu sunt aşteptate temperaturi atât de ridicate ca în aceste zile, iar deocamdată nu există vreun semnal că se vor produce evenimente deosebite, a precizat Florinela Georgescu.

Etichete: paste meteo
Ultimele Stiri
abonare newsletter